Testament opstellen

Testament opstellen

Heb je geen testament? Dan regelt de wet wie van jou gaat erven. Misschien vind je dat wel prima. Maar als je zélf wilt bepalen wat er na jouw overlijden met jouw bezittingen gebeurt, moet je een testament maken.

Adviesgesprek
×

Wat regel je in een testament?

Kernvragen bij het opstellen van een testament zijn: wat wil ik nalaten, aan wie, en wie gaat straks alles regelen? Er zijn vele mogelijkheden; een testament is echt maatwerk.

Icons-home

Wat wil ik regelen?

Als je ons vraagt om je te begeleiden bij het opstellen van een testament, nemen we alle relevante aspecten met je door. We geven je inzicht in de keuzemogelijkheden en helpen je bij de afweging wat wel en wat niet op te nemen in je testament. Als je wilt helpen we je ook bij de keuze van een notaris. En met onze begeleiding kom je dan goed beslagen ten ijs als je ‘je laatste wil’ bij die notaris gaat laten vastleggen.

Icons-glasses

Hoe voorkom ik teveel erfbelasting?

Bij het maken van een testament speelt ook het fiscale aspect een rol, veel mensen willen immers dat er t.z.t. zo min mogelijk erfbelasting verschuldigd is. Er zijn ook mogelijkheden voor gezinnen met kinderen om het betalen van erfbelasting uit te stellen tot beide ouders overleden zijn. Ook kun je met een slim testament zorgen dat de eigen bijdrage die je misschien ooit voor zorg moet gaan betalen, niet onnodig hoog wordt.

Icons-document

Testament actualiteitscheck

Heb je al een testament, maar weet je niet zeker of het nog wel up-to-date is? Je kunt ons als Nalatenschapscoach vragen om een actualiteitscheck te doen. Daarbij bespreken we of dit testament nog wel aansluit bij je huidige situatie en wensen, en bij de actuele fiscale mogelijkheden. Dit brengen we zorgvuldig voor je in kaart en indien gewenst helpen we je om een aangepast testament te laten vastleggen bij de notaris.

Het team Nalatenschapsmakelaar

Afwikkeling nalatenschap

Geruststelling

Het is voor jouzelf maar ook voor je kinderen, familie of andere nabestaanden een hele geruststelling te weten dat jij je keuzes en wensen voor later goed hebt vastgelegd. Daarbij gaat het om een testament, maar zeker ook over een levenstestament. Misschien heb je nog geen idee wat voor jou van belang is of welke keuzes je zou willen maken. Wij helpen je als NalatenschapsMakelaar om hierin je weg te vinden door samen alle opties af te wegen zodat je goed overwogen kunt beslissen. Daarna helpen we om dit goed vast te leggen zodat je geen zorgen hebt over later. Wij merken dat, als we mensen hierbij helpen, dit vrijwel altijd leidt tot opluchting. We horen dan: “… zo blij dat het nu eindelijk allemaal geregeld is. Nu durf ik erop te vertrouwen dat het t.z.t. goed zal verlopen”. Dat geeft rust.

Adviesgesprek

Overwogen beslissingen

Overwogen beslissingen

Bij het maken van een testament moet je nogal wat keuzes maken. Wie wil je dat je erfgenaam wordt, aan wie vertrouw je jouw bezit toe, wie wil je dat alles regelt als het zover is? En misschien heb je ook wel pijnlijke beslissingen te nemen, bijvoorbeeld: hoe ga je om met die ene dochter die het contact met jou heeft verbroken? Je overweegt haar te onterven, maar dat is wel heel pittig, kan het ook anders? Of: wat doe je met die pleegzoon, wel of niet laten erven? Wij kunnen als NalatenschapsMakelaar jou helpen om zorgvuldige juiste afwegingen te maken zodat je goede beslissingen kunt nemen.

Adviesgesprek

Klantervaringen

review sterren

Benjamin

“Na het intakegesprek was het heel helder voor ons wat we moesten/konden doen. De procedure is naar onze mening vrij vlot verlopen en afgerond. Aangezien het erfrecht toch een materie is waar je in moet duiken, een materie met haken en ogen vonden wij het heel prettig om er iemand met verstand van zaken bij te hebben om ons te adviseren en te helpen.”

review sterren

Roos

“Dank dat je m’n testament hebt gecheckt en me erop hebt gewezen dat ik dat echt moest aanpassen. Inmiddels ben ik immers gescheiden en heb een nieuwe relatie en een nieuw kind – ik dacht dat het toch goed geregeld was maar je wees me erop dat mijn geliefden echt in de problemen zouden komen na mijn overlijden. Ik heb nu een nieuw, actueel testament en dat geeft veel rust.”

review sterren

Bob

“Betalen doe ik je voor je vakkennis. Het bloemetje is voor je inzet. Heb genoten van het feit dat er naar me geluisterd werd. Je goede raadgevingen. Ook je kennis van de notariswereld was voor mij heel plezierig. Je advies over notariskantoren was onderbouwd door je kennis over voortvarendheid, prijsniveau en toegankelijkheid van de verschillende kantoren.”

Kunnen we jou helpen?

Sinds 2010 voorzien wij als De NalatenschapsMakelaar in een belangrijke behoefte: mensen ontzorgen en ondersteunen met alles wat in de meest ruime zin van het woord te maken heeft met nalatenschappen. Denk aan de juridische, administratieve, financiële en fiscale aspecten. Maar je kunt ons ook inschakelen voor de praktische kant van de afwikkeling. Wil je meer weten? Neem contact op.

De Nalatenschapsmakelaar - Team

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Wat kunnen we voor jou betekenen? Neem contact op