Afwikkeling nalatenschap

Afwikkeling erfenis

Heb je onlangs een dierbare verloren? En ben je erfgenaam? Dan is er nu opeens van alles te doen en te regelen. Grote kans dat je nog geen ervaring hebt met afwikkeling van een erfenis, dus dan loop je tegen veel vragen aan.

Adviesgesprek
×

Je hoeft het niet alleen te doen

Bij een afwikkeling erfenis komt veel kijken, uitleg van het testament, administratie uitzoeken, bankzaken regelen, inboedel verdelen of verkopen, afspraken tussen erfgenamen onderling maken, de erfbelasting regelen etc. Kom je er niet (helemaal) uit? Neem dan contact op met De NalatenschapsMakelaar.

Icons-home

Hulp voor erfgenamen

We kunnen voor jou en eventuele andere erfgenamen allerlei zaken regelen of je van advies dienen over hoe je het zelf aan kunt pakken. Wij weten de weg en gidsen je met onze ervaring als De Nalatenschapsmakelaar graag bij alle te nemen stappen en het nemen van goede beslissingen. Maak kennis met ons in een vrijblijvend adviesgesprek.

Icons-glasses

Hulp voor de executeur

Ben je benoemd tot executeur? Dat is een grote verantwoordelijkheid. Ook dan kun je wellicht steun gebruiken om het hele traject soepel te laten verlopen en tot een goed einde te brengen. De NalatenschapsMakelaar kan daarbij jouw vertrouwenspersoon zijn, zodat je weet dat je de juiste weg bewandelt bij de afwikkeling erfenis.

Icons-document

Werk uit handen

Als je wilt kunnen we taken daadwerkelijk van je overnemen. We kunnen bijvoorbeeld als gevolmachtigde van de erfgenamen optreden. Een andere optie is dat we als tweede executeur aan de benoemde executeur worden toegevoegd of deze zelfs vervangen. Dan nemen wij de verantwoordelijkheid voor de afwikkeling erfenis dus over.

Simpel of heel ingewikkeld

Stappenplan maken

Ook als je zoveel mogelijk zelf wilt doen bij de afwikkeling van de erfenis, zoek je misschien toch naar zekerheid of je het wel goed doet. Wij kunnen dan een stappenplan met je opstellen. Daarin nemen we alles op dat gebeuren moet en zetten dat in volgorde. Ook geven we je achtergrondinformatie over mogelijkheden en potentiële problemen. Zo kun je zelf met meer zekerheid aan de slag. Bij vragen of problemen bij de afwikkeling erfenis staan we voor je klaar.

Adviesgesprek

Na overlijden

Praktijkvoorbeeld afwikkeling erfenis

Een moeder heeft een moeizame relatie met haar dochter en zoon. Ze heeft psychische problemen en dat heeft groot effect op de onderlinge verhoudingen. Als moeder overlijdt, zien de kinderen er tegenop haar persoonlijke administratie en spullen uit te moeten zoeken, ze weten niet wat ze kunnen verwachten. De NalatenschapsMakelaar neemt deze taken van hen over en regelt alles tot de woning leeg en verkoopklaar is. Uiteraard is er regelmatig overleg over de voortgang. De verkoop van de woning en de erfbelasting regelen de kinderen zelf. Op deze manier is deze afwikkeling erfenis niet onnodig belastend voor hen geweest.

Adviesgesprek

Klantervaringen

review sterren

Marijke

“Dank voor je deskundige adviezen.”

review sterren

Cees en Angela

“Met veel geduld van jou zijn onze vragen uitgebreid beantwoord.”

review sterren

Cornelis

“Prima werk geleverd!”

Kunnen we jou helpen?

Sinds 2010 voorzien wij als De NalatenschapsMakelaar in een belangrijke behoefte: mensen ontzorgen en ondersteunen met alles wat in de meest ruime zin van het woord te maken heeft met nalatenschappen. Denk aan de juridische, administratieve, financiële en fiscale aspecten. Maar je kunt ons ook inschakelen voor de praktische kant van de afwikkeling. Wil je meer weten? Neem contact op.

De Nalatenschapsmakelaar - Team

Neem contact op

030 – 800 79 66

"*" geeft vereiste velden aan

Wat kunnen we voor jou betekenen? Neem contact op