Executeur testamentair

Executeur testamentair

Als je t.z.t. komt te overlijden, wie is dan degene die alles gaat regelen? Je kunt in je testament vastleggen aan wie jij die taak wilt geven, dat heet dan jouw executeur.

Adviesgesprek
×

Executeur testamentair

In je testament kun je ook een executeur testamentair benoemen. Deze moet ervoor zorgen dat na je overlijden de nalatenschap afgewikkeld wordt voor alle erfgenamen. Heb je er al eens over nagedacht wie dat kan zijn?

Icons-home

Iemand uit je eigen kring?

Misschien heb je kinderen en denk je dat zij het prima kunnen doen. Of een familielid of goede vriend(in)? Vergis je niet, de afwikkeling van een nalatenschap is een forse klus waar niet iedereen op zit te wachten. Naast alle praktische zaken moeten er ook veel beslissingen genomen worden. Op financieel, juridisch en fiscaal gebied komt er van alles op de executeur af.

Icons-glasses

De NalatenschapsMakelaar

Je kunt daarom kiezen voor De NalatenschapsMakelaar als executeur. Zo hoef je je eigen dierbaren niet te belasten en jij hebt de zekerheid dat de afwikkeling professioneel zal verlopen. Zeker als de onderlinge verhoudingen in jouw familie misschien niet optimaal zijn, is een externe executeur aan te raden. Ook mensen zonder kinderen kiezen vaak voor ons als executeur.

Icons-document

Nalatenschapsmap

Als je ons als executeur benoemt, willen we weten wat jouw specifieke situatie is, welke wensen je hebt, zodat we -als het moment daar is- jouw nalatenschap kunnen afwikkelen in volledig volgens jouw wensen. We leggen speciaal voor jou een Nalatenschapsmap aan met alle belangrijke gegevens en jouw wensen. We houden je op de hoogte als er juridische of fiscale wetswijzigingen zijn.

Kennismaken met het team

Afwikkeling nalatenschap

Executeur/Gevolmachtigde zijn is een vak!

De NalatenschapsMakelaar handelt je nalatenschap af, heeft kennis, ervaring en is betrokken bij jouw persoonlijke situatie. Persoonlijk contact, deskundigheid en betrouwbaarheid zijn daarbij onze speerpunten. We zijn als professionals ook lid van onze beroepsvereniging NOVEX, waar we onze kennis up-to-date houden met opleidingen, themabijeenkomsten en intervisie. Mede hierdoor hebben we ook een enorm netwerk aan expertises onder handbereik.

Adviesgesprek

Nalatenschapsmap

De Nalatenschapsmap

In deze digitale/fysieke map tref je alle informatie aan die van belang is om jouw nalatenschap voorspoedig af te kunnen wikkelen. We stellen deze samen met jou op. We bespreken samen alle onderwerpen die op jou van toepassing zijn. Denk aan je persoonlijke omstandigheden, bankzaken, woning, verzekeringen, bezittingen, uitvaartwensen etc. Deze NalatenschapsMap is speciaal voor jou en na je overlijden wordt deze map als leidraad gebruikt om de nalatenschap af te wikkelen. De map wordt tussentijds bijgewerkt wanneer er zaken veranderen.

Adviesgesprek

Klantervaringen

review sterren

Alan

“Toen mijn moeder overleed, had ik de taak als executeur de nalatenschap af te handelen. Mijn moeder had twee van haar kinderen onterfd. Dit zou aanleiding kunnen zijn tot grote emotionele spanningen tussen de nabestaanden. Na her en der advies ingewonnen te hebben kwamen we uit bij de NalatenschapsMakelaar. Door haar grote kennis van zaken en tactvol optreden zijn we in staat geweest de nalatenschap snel en vrijwel probleemloos af te handelen. We kunnen haar van harte aanbevelen.”

review sterren

Natalie

“Ik heb zelf geen kinderen en wilde ook geen familie of vrienden belasten met de vraag om mijn nalatenschap t.z.t. te regelen. Ik wist niet hoe ik dat dan moest regelen, tot ik de NalatenschapsMakelaar tegenkwam. Zij wordt mijn executeur! Met haar heb ik al mijn wensen doorgenomen, ze liggen overzichtelijk vastgelegd en regelmatig overleggen we of alles nog up-to-date is. Een heerlijk gerust idee.”

review sterren

Sylvie

“Ik heb buitengewoon veel respect voor de professionele manier waarop jij de moeilijke nalatenschap hebt afgewikkeld. Met name de omgang met emotionele en soms onredelijke erfgenamen ging er goed. Het was erg prettig om met jou samen te werken. Je verstaat je vak, en bent vlot in het nemen van de benodigde acties, blijft ze opvolgen tot het naar tevredenheid is afgewikkeld. Je verslaglegging en rapportages over de voortgang waren duidelijk en op tijd.”

Kunnen we jou helpen?

Sinds 2010 voorzien wij als De NalatenschapsMakelaar in een belangrijke behoefte: mensen ontzorgen en ondersteunen met alles wat in de meest ruime zin van het woord te maken heeft met nalatenschappen. Denk aan de juridische, administratieve, financiële en fiscale aspecten. Maar je kunt ons ook inschakelen voor de praktische kant van de afwikkeling. Wil je meer weten? Neem contact op.

Portret

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Wat kunnen we voor jou betekenen? Neem contact op