Afwikkeling nalatenschap

Nalatenschapscoach

Een nalatenschap leidt bij veel mensen tot vragen en kopzorgen. Deskundige hulp kan dan veel rust brengen.

Adviesgesprek
×

Nalatenschapscoach

Voor ons, met onze kennis, ervaring en netwerk, is een nalatenschap dagelijks werk. Laat ons jou helpen.

Icons-home

Een nalatenschap? Je hoeft het niet alleen te doen!

Is een dierbare overleden en heb je nu vragen over de nalatenschap? Je komt vast van alles tegen en hoe vind je daarin je weg? Bij ons kun je terecht voor advies en begeleiding. Wij helpen je graag verder met alle ervaring en kennis die wij hebben als nalatenschapscoach.

Icons-glasses

Ben je erfgenaam en zoek je een nalatenschapscoach?

Als erfgenaam heb je veel vragen. Kun je de nalatenschap aanvaarden? Wat zijn de valkuilen? Wat zijn je rechten en plichten? Wat is de rol van de executeur en van de notaris? Waar moet je beginnen? Zoek niet verder, neem contact met ons op. Wij wijzen je de weg.

Icons-document

Ben je executeur en zoek je een nalatenschapscoach?

De executeur heeft een heel eigen positie. Je bent verantwoordelijk voor de hele afwikkeling. Snap je goed wat het testament zegt? Heb je voldoende ervaring en verstand van zaken?  Als je daar een nalatenschapscoach bij zoekt, schakel ons dan in. Wij kunnen je begeleiden.

Simpel of heel ingewikkeld

Nalatenschapscoach gezocht? Wij weten de weg

Wij hebben veel ervaring met het afwikkelen van nalatenschappen. We weten wat ons te doen staat en hebben de antwoorden op je vragen. Of je nu erfgenaam bent of executeur, of dat het over je eigen nalatenschap gaat. Wij hebben al veel bijzondere situaties meegemaakt en weten wat ons te doen staat. Dus schakel ons in als nalatenschapscoach of laat ons als gevolmachtigde de nalatenschap afwikkelen. Laat ons jouw gids zijn, met onze kennis en ervaring!

Adviesgesprek

Na overlijden

Zoveel vragen….

Wat kom je allemaal tegen in een nalatenschap? Dat kan van alles zijn. Zijn er bijvoorbeeld schulden en hoe kom je daarachter? Als een overledene aan de buurvrouw  haar gouden sieraden heeft nagelaten, moet deze de waarde daarvan dan vergoeden aan de erfgenamen? Is die overlijdensrisicoverzekering nu wel of niet onderdeel van de nalatenschap? Klopt het als de huisbaas van de overledene zegt dat jij als erfgenaam de huurwoning helemaal in de oude staat moet terugbrengen? Zoveel vragen – weet je ook de antwoorden? Voor begeleiding en advies kun je bij de nalatenschapscoach De NalatenschapsMakelaar terecht.

Adviesgesprek

Klantervaringen

review sterren

Tinka

“Dank je wel voor alles. En ik weet je te vinden uiteraard. Ik vond het erg prettig samenwerken met je.”

review sterren

Cobus

“Ik voel me na dit eerste gesprek meteen al een stuk rustiger!”

review sterren

Frits

“Wat fijn dat je in alle rust bij me thuis kwam, dat stelde ik erg op prijs.”

Veelgezochte onderwerpen

Lees het antwoord op veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag? Neem dan contact op.

Wat is een verklaring van Erfrecht?
Een Verklaring van Erfrecht kun je na overlijden opvragen bij een notaris. De notaris controleert of er een testament is, wie de erfgenamen zijn en of er iemand aangewezen is om de nalatenschap af te handelen (executeur). Met deze akte kun je bij externe partijen (bijvoorbeeld de bank) aantonen wie gerechtigd is om nalatenschap af te handelen. In de verklaring staat o.a. wie er overleden is en wanneer, wie de erfgenamen zijn en of zij de nalatenschap zuiver of beneficiair aanvaard hebben. Ook een aangestelde executeur of gevolmachtigde wordt vermeld.
Hoe krijg je als erfgenaam toegang tot de bankrekening van de overledene?
De bank geeft natuurlijk niet zomaar toegang tot de rekening van iemand die overleden is. De bank wil zeker weten wie daar nu recht op hebben. Daarom vraagt de bank om een bewijs wie de erfgenamen zijn en wie namens hen is aangewezen om de bankzaken te beheren. Meestal gaat dit met een Verklaring van Erfrecht. Als er slechts een klein saldo is, is soms een eenvoudiger procedure mogelijk; dit verschilt per bank.
Heeft een onterfd kind nog ergens recht op?
Volgens de wet kan een ouder een kind wel onterven, maar als het kind zich daar niet bij neer wil leggen, heeft dit altijd nog recht op de helft van het wettelijk erfdeel; dit wordt ook wel de legitieme portie genoemd. De legitieme portie is alleen een geldbedrag; een onterfd kind kan geen goederen opeisen.
Wat voor vragen stellen mensen zoal?

We doen een greep:

  • ‘We zoeken iemand die namens ons de afwikkeling van de nalatenschap van onze vader wil regelen. We hebben het allemaal druk en wonen ver weg.’
  • ‘Ik heb me nooit ergens mee bemoeid en nu mijn man er opeens niet meer is weet ik me geen raad. Moet ik naar de notaris? En er ligt ook een brief van de Belasting. Wat moet ik daarmee doen?’
  • ‘Mijn ouders hebben mijn zus onterfd. Nu is mijn moeder overleden en ben ik enig erfgenaam én executeur. Ik voorzie ruzie. Hoe pak ik dit aan?’
  • ‘Mijn dochter is overleden, ze stond onder bewind. Als ouders hebben wij de uitvaart betaald, maar ze had natuurlijk zelf ook wat geld op de bank. Hoe komen we bij haar bankrekening? Haar bewindvoerder zegt dat hij niets meer kan doen nu ze is overleden.’
  • ‘Mijn broer heeft de laatste jaren voor mijn moeders financiën gezorgd. Nu blijkt dat ze vrijwel niets meer op de bank heeft terwijl mijn ouders altijd best veel geld hadden. Ik verdenk mijn broer ervan dat hij zichzelf heeft bevoordeeld. Hoe pak ik dat aan?’

De NalatenschapsMakelaar veelgezochte onderwerpen

Neem contact op

030 – 800 79 66

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat kunnen we voor jou betekenen? Neem contact op