Afwikkeling nalatenschap

Afwikkeling nalatenschap

Bij het overlijden van een dierbare moet er veel geregeld worden en zijn er veel beslissingen te nemen. Dat is in zo'n verdrietige tijd niet altijd gemakkelijk.

Adviesgesprek
×

Wat kunnen we voor je doen?

De NalatenschapsMakelaar kan jou en de andere betrokkenen veel werk en zorgen uit handen nemen. Soms zijn de erfgenamen (of de executeur) niet in staat om zelf de nalatenschap af te handelen, of ze zien ertegenop.

Icons-home

Benoemen tot gevolmachtigde

Namens alle erfgenamen kunnen we de nalatenschap van A tot Z afwikkelen. We worden dan in de Verklaring van Erfrecht opgenomen. Weten wat we precies voor jou kunnen doen? Neem contact op met De NalatenschapsMakelaar.

Icons-glasses

Samen afwikkelen

Wil jij als erfgenaam of als executeur de afwikkeling van de nalatenschap zelf regelen, maar wel met wat steun? Dan kunnen wij als adviseur en vertrouwenspersoon naast je staan, je stapsgewijs door het hele traject gidsen en je helpen waar gewenst.

Icons-document

Advies op maat

Als NalatenschapsMakelaar kunnen we je ook bijstaan op deelterreinen. Wij kunnen je adviseren over de uitleg van het testament, over juridische aspecten, over de bank, de erfbelasting en bij allerhande praktische aangelegenheden.

Het team Nalatenschapsmakelaar

Afwikkeling nalatenschap

Simpel – of heel ingewikkeld?

Soms is een afwikkeling nalatenschap heel overzichtelijk. Is er een duidelijk testament en zijn de verhoudingen tussen de erfgenamen goed? Dan is het goed mogelijk dat alles soepel en snel geregeld wordt. Maar er kunnen ook allerlei obstakels zijn. Bijvoorbeeld als een kind is onterfd; dat geeft veel extra emoties en kan ook in praktische zin ingewikkeld zijn. Of als er een vakantiehuis geërfd wordt in het buitenland. Of als de overledene kinderen had van verschillende partners. Of als een van de erfgenamen wilsonbewaam is. Of als er opeens schulden blijken te zijn. Als mensen hulp zoeken horen we daar ook vaak heel andere redenen bij, zoals: te weinig tijd of kennis van zaken, of onderlinge familieverhoudingen die niet optimaal zijn.

Adviesgesprek

Wij geven overzicht

Wij geven overzicht

Een nalatenschap hoeft op zich niet ingewikkeld te zijn, maar soms is het toch een lastige klus voor de erfgenamen. Zo hebben we onlangs twee jonge zoons geholpen, van een plotseling overleden alleenstaande vader. De jongens wisten zich geen raad, niet met hun emoties maar ook niet met wat er nu allemaal op hen afkwam. Hoe moest het allemaal, konden we alsjeblieft helpen? Wij konden al gauw rust brengen, door de regie over te nemen en stap voor stap met hen door te nemen wat er moest gebeuren. Als gevolmachtigde namens de jongens hebben we die hele nalatenschap in rust afgewikkeld.

Adviesgesprek

Klantervaringen

review sterren

Liselotte

“We zijn je dankbaar voor je begeleiding bij het regelen van de nalatenschap van onze ouders. Je hebt hier op een kundige en prettige wijze vorm aangegeven en ons daardoor veel zorgen (werk) ontnomen. Wij kunnen je bij iedereen aanraden.”

review sterren

Dylan

“Onze vader overleed op jonge leeftijd en wij wisten als kinderen niets van het regelen van een nalatenschap. Wij vonden de NalatenschapsMakelaar en hadden meteen een vertrouwd gevoel bij haar. Met deze hulp hebben wij ook een hoop zelf kunnen doen. Wij zijn haar erg dankbaar dat alles in goede banen is verlopen dat we dit goed af hebben kunnen sluiten.”

review sterren

Adam

“Je hebt als mijn vertegenwoordiger de nalatenschap van mijn moeder samen met mijn broers naar grote tevredenheid afgewikkeld. Zonder jou was de afwikkeling van de nalatenschap niet zo succesvol verlopen. Ik woon in het buitenland en ben blij dat ik jou heb ingeschakeld.”

Kunnen we jou helpen?

Sinds 2010 voorzien wij als De NalatenschapsMakelaar in een belangrijke behoefte: mensen ontzorgen en ondersteunen met alles wat in de meest ruime zin van het woord te maken heeft met nalatenschappen. Denk aan de juridische, administratieve, financiële en fiscale aspecten. Maar je kunt ons ook inschakelen voor de praktische kant van de afwikkeling. Wil je meer weten? Neem contact op.

De Nalatenschapsmakelaar - Team

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Wat kunnen we voor jou betekenen? Neem contact op