Erfenis huis

Afhandeling erfenis huis

Advies bij erfenis huis nodig? De woning is in veel gevallen het meest waardevolle vermogensbestanddeel bij de afwikkeling van een erfenis. Bij een op de drie erfenissen moet een huis verdeeld worden. De nalatenschapsMakelaar helpt u bij de financiële, fiscale en praktische afhandeling van dit gedeelte van de erfenis. 


Drie scenario's bij erfenis huis

  • De hypotheek op het huis is bijna of helemaal afbetaald. U kunt de woning verkopen en de erfbelasting betalen. Wat er daarna overblijft, wordt onder de erfgenamen verdeeld.
  • De hypotheek is nog niet volledig afgelost en het is de vraag of er na verkoop van de woning iets overblijft om te verdelen. Een goede analyse van de situatie helpt u de juiste beslissing te nemen.
  • Een van de of meerdere erfgenamen willen in de woning blijven wonen en moeten aan de andere erfgenamen een bedrag betalen.

Wat doen we voor u? Vier stappen bij erfenis huis

1. Erfenis aanvaarden?

Is het verstandig de nalatenschap te aanvaarden? Blijft er na verkoop van de woning genoeg geld over om te verdelen? Hoe lang gaat het duren voor het huis verkocht is en is het dan nog wel voordelig om de erfenis te aanvaarden? Dit zijn belangrijke vragen die beantwoord moeten worden voor er actie ondernomen wordt.

2. Afstemming tussen erfgenamen over eventuele verkoop

De verkoop van vastgoed levert altijd discussies op. Voor welke prijs verkopen? Hoe lang wachten met de verkoop? Het is belangrijk om op basis van de goede argumenten te handelen. De NalatenschapsMakelaar is een neutrale partij die zoekt naar de optimale oplossing en in gesprek gaat met alle betrokkenen.

3. Verkoop nagelaten woning

Een goede makelaar is belangrijk om het verkoopproces te versnellen en de juiste beslissingen te nemen over de woning. De NalatenschapsMakelaar heeft een groot netwerk van specialisten (notarissen, makelaars en taxateurs).

4. Afhandeling erfbelasting op koopwoning

Na aanvaarding van een nalatenschap volgt er al snel een aangifte successierechten. Wij helpen deze aangifte in te vullen.

Vind je je antwoord niet?

Bekijk onze antwoorden op de meeste gestelde vragen in onze FAQ

Denkt u wel eens na over uw nalatenschap?

De NalatenschapsMakelaar is een landelijke organisatie gespecialiseerd in nalatenschapsplanning en afwikkeling.


    TelefoonVia e-mail

    © 2021 De Nalatenschapsmakelaar.