Aan het eind van ons leven hebben we vaak heel wat bezittingen verzameld. Daarnaast hebben we vermogen opgebouwd, een huis gekocht en de hypotheek bijna of helemaal afbetaald. Ons huis staat vol met spullen met veel of minder emotionele waarde. Maar wat gebeurt er met dit alles als je er zelf niet meer bent?
Erfenisplanning
Het plannen van je nalatenschap is om twee redenen belangrijk. Ten eerste kan het financieel voordeel opleveren voor je nabestaanden. Iedere ouder wil zijn of haar kind toch goed verzorgd achterlaten? Ten tweede voorkomt een gedetailleerde planning van de nalatenschap problemen bij het overlijden. Helaas zijn er nog veel conflicten tussen nabestaanden over nalatenschappen. Een goed gedocumenteerde nalatenschap maakt voor iedereen duidelijk wie wat krijgt en wat de precieze wensen van de erflater zijn rond de uitvaart.
Wie is de executeur van mijn nalatenschap?
De afhandeling van de nalatenschap kun je aan een familielid of een goede vriend overlaten. Toch is dat niet altijd verstandig. Veel zaken rond een nalatenschap zijn uitermate complex geworden en door een verkeerde stap kunnen betrokkenen veel geld mislopen. De vriend of het familielid kan daar dan de schuld van krijgen met alle gevolgen van dien. Een professionele executeur is daarom aan te raden, het liefst natuurlijk degene die ook verantwoordelijk was voor de erfenisplanning. een neutraal persoon met expertise op het gebied van erfenissen is aan te bevelen. Dit brengt natuurlijk kosten met zich mee, maar kan ook veel kopzorgen en geld besparen.
Neem contact op Ga terug naar het overzicht