Wie wordt mijn executeur testamentair?

Gitaar oude man

Mijnheer Van Eijk heeft twee kinderen, maar helaas heeft hij sinds de scheiding van zijn vrouw geen contact meer met hen. Dat is heel verdrietig, maar hij heeft er min of meer mee leren leven.
Nu hij ouder wordt, begint hij zich af te vragen hoe het straks allemaal moet als hij overlijdt. Zijn bezit wil hij graag nalaten aan de dierenbescherming; hij houdt van dieren en deze organisatie doet goed werk, vindt hij.

Wie regelt alles als ik er niet meer ben?
Maar wie gaat het dan allemaal regelen als hij overlijdt? Zijn zus wil het best doen, maar is vrijwel even oud als hij. En zijn vrienden ook. Grote kans dat zij het straks niet kúnnen doen, omdat ze daar dan te oud voor zijn of misschien al zijn overleden. Hoe moet het dan? Dan leest hij in de krant over de NalatenschapsMakelaar, en de mogelijkheid om deze als professionele executeur in je testament op te nemen. Het afwikkelen van nalatenschappen is een vak! Zo had hij het nog niet bekeken.

De NalatenschapsMakelaar staat voor u klaar
Mijnheer Van Eijk neemt contact op met mij en ik bezoek hem thuis. We bespreken zijn situatie en zijn wensen, hoe hij alles wil. Hij legt bij de notaris vast dat ik zijn executeur word. Hij is opgelucht. Nu weet hij dat hij niemand in zijn omgeving hoeft op te zadelen met deze klus én is hij zeker dat het straks allemaal goed en netjes verloopt. Meneer Van Eijk en ik houden de komende jaren contact. Hij houdt me op de hoogte van belangrijke veranderingen, andere inzichten, nieuwe wensen. Zo blijf ik goed geïnformeerd en kan ik, als het zo ver is, de nalatenschap van mijnheer Van Eijk passend afwikkelen, geheel zoals hij het wil.

Wilt u ook meer weten over executeurschap? Neem contact op met Harriët Verkleij of een andere nalatenschapsmakelaar bij u in de buurt.

Oriënterend gesprek aanvragen


Harriët Verkleij

Wat komt er veel op je af na een overlijden. Zoveel emoties en dan ook nog zoveel te regelen, op te ruimen, keuzes te maken. Veel mensen zien enorm tegen al die beslissingen en klussen op. Graag sta ik u daarin bij. Ik kan u veel organisatorisch en regelwerk uit handen nemen en zorg ervoor dat u daarbij het overzicht behoudt. Heeft u vragen over hoe u uw eigen nalatenschap het beste kunt regelen? Dat kan complexe materie zijn. Anderen zeggen van mij dat ik ingewikkelde problematiek kan terugbrengen tot overzichtelijke proporties. Zo kan ik u helpen om uw vraagstuk te ontwarren zodat u weloverwogen keuzes kunt maken. Ik ben een energieke en pragmatische aanpakker. Mijn inhoudelijke basis wordt gevormd door een combinatie van een sociale studie en een financiële opleiding. Ik heb lang gewerkt in verschillende adviserende functies. Zo heb ik met veel typen mensen mogen werken en ervaring opgedaan op diverse werkterreinen. In mijn werk als Nalatenschapsmakelaar, dat ik nu bijna vier jaar doe, komen mijn kwaliteiten en interesses prachtig samen. Daarmee kan ik de last die een nalatenschap kan zijn, helpen verlichten. In een oriënterend gesprek kunnen we samen bekijken wat er bij u aan de orde is en hoe ik u daarbij kan adviseren of ondersteunen. Ik ben lid van de NOVEX, Nederlandse Organisatie voor Executeurs

© 2021 De Nalatenschapsmakelaar.