Financiële- en fiscale planning

Financiële- en fiscale planning

Je wilt je geldzaken graag goed en slim regelen. Daarbij is een testament belangrijk, daarmee regel je de overdracht van je vermogen na je overlijden aan je erfgenamen. Maar er zijn méér mogelijkheden, afhankelijk van je situatie, de omvang van je vermogen, jouw specifieke wensen. Je kunt bijvoorbeeld al bij leven vermogen overdragen met schenkingen.

Adviesgesprek
×

Keuzemogelijkheden

De NalatenschapsMakelaar bespreekt met jou welke mogelijkheden in jouw specifieke situatie interessant kunnen zijn, zodat je een overwogen keuze kunt maken.

Icons-home

Schenken met de warme hand

Als je voldoende liquide middelen hebt, kan je al bij leven schenken. Er zijn er diverse belastingvrije mogelijkheden. En als je wel vermogen hebt, maar niet vrij beschikbaar, kun je overwegen om te schenken ‘op papier’. Soms wil je niet schenken, maar wel je kind helpen met een lening.

Icons-glasses

Geld in de stenen

Veel mensen hebben een overwaarde in hun huis. Daar heb je op het eerste gezicht niet veel aan, immers, dat komt er pas uit als je het huis verkoopt. Maar er kunnen mogelijkheden zijn, zoals een extra hypotheek, of overdracht aan (een van) de kinderen, of ook weer: schenken ‘op papier’.

Icons-document

Schenkbelasting of erfbelasting?

Als je meer schenkt dan fiscaal vrijgesteld is, moet over het meerdere schenkbelasting betaald worden. Als je bij je overlijden geld nalaat, geldt daarbij de erfbelasting. Het kan verstandig zijn om te bekijken welke mogelijkheden tot welke belastingdruk leiden.

Kennismaken met het team

Afwikkeling nalatenschap

Kleinkindlegaat

Als je als grootouder in je testament een bedrag rechtstreeks nalaat aan je kleinkind, heeft die daarbij een vrijstelling van € 22.918 (tarief 2023). Als dat geld naar je eigen kind zou gaan, moet die daar erfbelasting over betalen, dat bespaar je dus door het aan je kleinkind na te laten. En ben je bezorgd dat dat kleinkind nog niet verstandig met geld om kan gaan? Dan kun je je eigen kind als bewindvoerder aanstellen over dat bedrag tot een bepaalde leeftijd van je kleinkind.

Adviesgesprek

Financiële planning maken met Nalatenschapsmakelaar

Een financiële planning

Bij je financiële planning kunnen allerlei zaken een rol spelen. Bijvoorbeeld, als je getrouwd bent, of dat onder huwelijkse voorwaarden is of in gemeenschap van goederen. En als je samenwoont, of je een samenlevingscontract hebt en wat daar dan precies in vastgelegd is. En hoe is je pensioen geregeld? Heb je soms een levensverzekering, of een lijfrente? Al dergelijke aspecten zijn van invloed.

Adviesgesprek

Klantervaringen

review sterren

Rogier

“Niets dan goeds over het hele proces en resultaat.”

review sterren

Arjan

“Natuurlijk mag je ons als referentie gebruiken. We zijn zeer tevreden over hoe het contact verlopen is, met name de persoonlijke aandacht voor elkaar vonden we zeer aangenaam.”

review sterren

Leanne

“Bedankt voor je geweldige hulp en je vriendelijke persoonlijke benadering.”

Kunnen we jou helpen?

Sinds 2010 voorzien wij als De NalatenschapsMakelaar in een belangrijke behoefte: mensen ontzorgen en ondersteunen met alles wat in de meest ruime zin van het woord te maken heeft met nalatenschappen. Denk aan de juridische, administratieve, financiële en fiscale aspecten. Maar je kunt ons ook inschakelen voor de praktische kant van de afwikkeling. Wil je meer weten? Neem contact op.

Portret

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Wat kunnen we voor jou betekenen? Neem contact op