Bij leven

×

Hoe kunnen wij jou helpen?

Je weet dat je, zoals iedereen, een keer zult komen te overlijden. Misschien denk je er af en toe over na hoe je dat geregeld zou willen hebben? Wellicht schuif je het voor je uit, immers niet het leukste onderwerp om mee bezig te zijn.

Icons-glasses

Executeur testamentair

Als je t.z.t. komt te overlijden, wie is dan degene die alles gaat regelen? Je kunt in je testament vastleggen aan wie jij die taak wilt geven, dat heet dan jouw executeur. Wij kunnen je hier in adviseren

Executeur testamentair

Icons-document

Testament opstellen

Zonder testament regelt de wet wie van jou gaat erven. Wil je zélf bepalen wat er met jouw bezittingen gebeurt, dan heb je een testament nodig waarin je de erfgenamen kunt benoemen en ook de executeur.

Testament laten maken

Icons-glasses

Financiële planning

Met een testament regel je de overdracht van je vermogen na je overlijden aan je erfgenamen. Maar ook bij leven kun je al vermogen overdragen met bijvoorbeeld een schenking.

Financiële planning

Icons-document

Levenstestament

Naast een testament, dat de zaken ná je overlijden betreft, kun je ook een levenstestament/volmacht opmaken. Daarin regel je wie namens jou kan beslissen als je wilsonbekwaam zou worden.

Levenstestament

Het team Nalatenschapsmakelaar

Afwikkeling nalatenschap

Wat heb ik, aan wie wil ik het nalaten en hoe kan ik dat het beste regelen?

Goed geregeld betekent problemen op een later tijdstip voorkomen. Met een testament waarin je hebt vastgelegd wat je wilt en aan wie en hoe je dat wilt, heb je meer kans dat je nalatenschap soepel geregeld wordt dan als je geen testament hebt. En nabestaanden zijn ook vaak blij als is vastgelegd wat hun dierbare overledene graag wilde. Met een levenstestament voorkom je ook problemen en verdriet als je wilsonbekwaam zou worden. Het is al naar genoeg als dat gebeurt maar zo regel je in elk geval dat je dierbaren die voor jou willen zorgen daar ook de bevoegdheid voor hebben.

Adviesgesprek

Als je geen kinderen hebt

Als je geen kinderen hebt

We worden als NalatenschapsMakelaars relatief vaak om hulp gevraagd door mensen zonder kinderen of door mensen die geen goede relatie met hun kinderen hebben. Juist dan is het maken van een (levens)testament vaak een hele puzzel. Wie wil je benoemen als erfgenaam, als executeur of als gevolmachtigde? We hebben daar indringende gesprekken over. Vaak komt de pijn over het kinderloos zijn of over de slechte relatie met het kind dan extra naar voren. We verkennen de mogelijkheden die er zijn en helpen bij het doorhakken van moeilijke knopen. Als er dan beslissingen zijn genomen en alles is geregeld en vastgelegd, leidt dat vaak tot opluchting.

Adviesgesprek

Klantervaringen

review sterren

Corrie

“Als iemand problemen heeft met notarissen of notariële stukken, aarzel niet en schakel de NalatenschapsMakelaar in! Je krijgt goede waar voor je geld en nog belangrijker, het voorkomt teleurstelling als je het op eigen houtje probeert te doen. Daar is deze materie voor leken veel te ingewikkeld voor”.

review sterren

Coco

“Je hebt me geholpen bij dit hele proces. Een hele tijd waarin je me hebt geholpen, naar mij hebt geluisterd en mij hebt ondersteund gedurende deze moeilijke tijd. Altijd duidelijk en recht door zee. Altijd bereikbaar, sympathiek en een goede raadgever. Ik ben zéér tevreden over je werk en werkhouding”

review sterren

Robbie

“Na onze gezamenlijke voorbereiding werd de afwikkeling van mijn zaken bij de notaris uiteraard door haar gevolgd en de beoordeling van de concepten werd door haar zeer adequaat afgewikkeld. Zij was daarin zeer nauwkeurig, tot op de punt en de komma. Ook de nog door mij aangeleverde suggesties werden door haar beoordeeld en alsnog in de concepten gewijzigd. En de uiteindelijke documenten werden nogmaals door haar bekeken en met mij besproken.”

Veelgezochte onderwerpen

Lees het antwoord op veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag? Neem dan contact op.

Heb ik echt een testament nodig?

Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Of je een testament nodig hebt, hangt helemaal af van jouw situatie en wensen.  Er zijn dan zes aandachtspunten.

  • Je nalatenschap gaat niet naar degenen die jij kiest, maar naar je wettelijke erfgenamen;
  • De aangetrouwde kant erft mee;
  • Je minderjarige kinderen krijgen niet de voogd die je eigenlijk voor ogen had;
  • De erfbelasting kan hoger uitvallen:
  • Omdat er geen executeur is aangewezen is er meer kans op ruzie tussen de erfgenamen;
  • Je betaalt een hogere eigen bijdrage voor zorg.

Een kind onterven, kan dat zomaar?
Een kind onterven – dat doe je niet zomaar. Het is meestal een zware beslissing, die diep ingrijpt. Zowel voor de erflater als voor het kind. Vaak is er dan van alles gebeurd.

Als je een kind onterft, gaat je erfenis naar eventuele andere kinderen, of andere mensen die je tot erfgenaam benoemt. Je kind kan wel (binnen 5 jaar) een beroep doen op de legitieme portie. Dat is de helft van het erfdeel dat het kind zou krijgen als er geen testament was geweest. De erfgenamen moeten het onterfde kind desgevraagd alle informatie geven, zodat het kind zelf kan vaststellen of het geldbedrag goed is berekend.

Kan ik een (levenstestament) later weer veranderen?
Je kunt altijd veranderingen aanbrengen, maar dan moet je wel weer naar de notaris om dat te laten vastleggen. Het is dus belangrijk om vooraf heel goed na te denken wat je wilt regelen. Hoe oud je (levens)testament ook is, het blijft geldig. Als je het niet verandert blijft dat zo, behalve als je het formeel intrekt.
Wat voor vragen stellen mensen zoal?

We doen een greep:

  • ‘Ik ben alleenstaand ouder. Ik wil graag eens overleggen wat ik allemaal moet regelen voor als mij iets overkomt. Zodat ik mijn kinderen zo goed mogelijk verzorgd achterlaat.’
  • ‘We zijn bezig na te denken over onze eigen erfenis. Kunnen jullie ons helpen met een testament, zodat onze kinderen zo min mogelijk erfbelasting betalen?’
  • ‘Willen jullie mijn levensexecuteur en executeur zijn, alles regelen wanneer ik dat zelf niet meer kan en als ik overlijd? Ik heb niemand anders die ik het kan vragen.’
  • ‘Ik heb zelf geen kinderen en wil alles nalaten aan die van mijn zus. Ook wil ik schenken aan goede doelen. Ik heb al een testament, maar dat is 20 jaar oud. Kunnen we een afspraak maken?’
  • ‘Mijn man en ik worden een dagje ouder en hebben drie kinderen. Nu  vragen we ons af hoe dat moet als een van ons bijvoorbeeld dement wordt. Wie neemt dan namens mij (of mijn man) de belangrijke beslissingen? We hebben wel eens gehoord van een levenstestament. Kunnen jullie ons daarbij adviseren en helpen?’

De Nalatenschapsmakelaar - Team

Neem contact op

030 – 800 79 66

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat kunnen we voor jou betekenen? Neem contact op